Rhyen McGill az EWHL csapat új tagja!

Szeretnénk bemutatni Nektek EWHL csapatunk legújabb játékosát, Rhyen McGillt.

Új csatárunk Kanadában született ahol meg sem állt egészen az U18-as válogatottságig. Ezután került az Egyesült Államoskba, ahol 5 szezont játszott az egyetemi (NCAA) bajnokságban. Legutóbbi szezonját Svédországban, a Linköping HC csapatánál töltötte, idén pedig a KMH-ra esett a választása.

Pár kérdést tettünk fel Neki, hogy jobban megismerhessük a kezdődő szezon előtt.

Miért épp a jégkorongot választottad fiatal korodban?

Már 3 éves koromban korcsolyázgattam. A szüleim a kezdetektől fogva hokiztatni szerettek volna, de a környékünkön minden csapat tele volt. Így ringettel kezdtem a karrierem, hogy addig is jégen lehessek, majd az első adandó alkalommal, 7 évesen a jégkorong mellett tettem le a voksom. Eleinte bizonytalan voltam, de idővel világossá vált számomra, életem legjobb döntését hoztam meg!

 

Mesélj nekünk karriered legemlékezetesebb pillanatáról!

Kétségkívül az egyetemi bajnokság (NCAA D1), Clarkson Golden Knights-al való egymás utáni megnyerése áll a legközelebb a szívemhez! Szerencsés vagyok, hogy ilyen élményben lehetett részem, mint mint a Frozen Four trófea kétszeri hazavitele, de még szerencsésebb, hogy ilyen csapattársakkal élhettem át ezt!

 

Kit neveznél a példaképednek? – legyen szó akár sportról, akár magánéletről

Egy kifejezetten sport orientált családban nőttem fel. Ennek köszönhetően, volt lehetőségem nénikém, Cheryl Pounder életét részletesen követni. Több ízben képviselte Kanadát, – mint a jégkorong csapat tagja – az olimpián, ahonnan nem egy éremmel tért haza! Így könnyű példaképet választanom!

 

Jártál már Európában, esetleg Magyarországon? 

A legutóbbi szezonom Svédországban, a női első ligában  – SDHL – töltöttem. Ezt leszámítva, fiatalabb koromban volt szerencsém Stockholmban és Helsinkiben junior tornákon részt venni. Magyarországra most látogatok először, de kizárólag csodás dolgokat hallottam. 

 

Mit vársz az előttünk álló szezontól? 

Őszintén szólva, nem is tudom mikor vártam annyira a szezonkezdést mint most. Úgy gondolom, hogy egy új csapathoz való csatlakozás rengeteg lehetőséggel és élménnyel kecsegtet. Alig várom, hogy kiderüljön számomra, mit is tartogat ez a szezon, de annyit elárulok, hogy mind magammal szemben hatalmas elvárásokkal érkeztem! 

Köszöntünk a csapatban!

Navigáció