Középszakasz esélylatolgatás, alapszakasz kiértékelés a vezetőedző és egy játékos szemével

A holnapi napon kezdetét veszi az ERSTE Liga középszakasza. Holnap a srácok a Vasas otthonába látogatnak, és gyorsan visszaadhatják az alapszak utolsó meccsén kapott gólokat. 

Kíváncsiak voltunk, hogy értékelik az alapszakaszt, illetve a középszakaszt milyen reményekkel várják a srácok, így megkérdeztük a vezetőedzőt, illetve Szűcs Pistit az előzőekről, illetve a továbbiakról.

Jens Brändström, vezetőedző

Hogy értékeled az alapszakaszt, hamár így túl vagyunk rajta?

Mindenki javult lépésről lépésre, haladnak az edzésen és fejlődnek minden alkalommal. Látszott, hogy szeretnének tanulni és fejlődni, ez látszott is a meccsek eredményén. Így haladtunk velük előre és keményen dolgoztunk a srácokkal azon, hogy jobbak és jobbak legyenek.

Mit vársz a középszakasztól, maguktól a játékosoktól? Sikerülni fog a rájátszás?

Meccsről meccsre szeretnék haladni, nem túlságosan előre tekintve. Minden meccsnek úgy kell nekimennünk, hogy ez egy fontos mérkőzés, ami elvezethet a rájátszásba. Biztosnak kell lennem abban, hogy mindenki készen áll az adott meccsre és mindenki szeretné is megnyerni az adott meccset. Szerencsére ezzel általában nem volt probléma, így remélem ez a továbbiakban sem fog gondot okozni a csapatban.

Mert, hogy azt gondolom, ez kell leginkább hozzá. Hogy mindenki be akarjon jutni a rájátszásba, mindenki akarjon ezért küzdeni, ezért dolgozzanak. Ha megtesznek Ők érte mindent, akkor azt gondolom, hogy minden esélyünk megvan a rájátszásba kerülni.

A legnagyobb feladatunk, hogy következetesek legyünk a játékban, kövessük a játék tervet és nyerni akarjunk. Ennyi kell ahhoz, hogy bejuthassunk, erre pedig mind képesek a srácok, ha akarják.

Nagyon rövid a középszakasz időtartama, ezért nagyon nehéz lesz, de ennyi pontot tudtunk hozni az alapszakasz végén akkor ez sem lehetetlen.

Szűcs István, játékos:

Hogyan értékeled az alapszakaszt, így visszatekintve?

Az eleje kicsit nehezen indult, de aztán rátaláltunk az útra és azon szépen tudtunk haladni. Az edzések is kicsit mások lettek illetve a napirendünk is változott, ami szerintem sokat dobott a csapaton. Több lett az önálló munka a száraz edzésben, ami furcsa, de épp azt érte el, hogy több kedvünk lett csinálni.

Mit vársz a középszakasztól, mit gondolsz, van esélyetek a rájátszásra?

Mindkét edző különböző oldalról fogta meg a középszakasz kezdést. Jens leginkább annak a híve, hogy minden meccsre úgy kell odamenni, hogy nyerni fogunk és nyernünk kell, Niko egy kicsit ennél óvatosabb.

Annyi a lényeg, hogy ha jól tudjuk kezdeni a középszakaszt, akkor mindenki jókedvűen és lendületesen veti bele magát.

Azt gondolom reális az, hogy bekerüljünk a rájátszásba, ha eleget dolgozunk érte.

Milyen lett a csapat az alapszakasz ideje alatt?

A csapat egyre jobb lett a szezon ideje alatt. Nagyon szeretem, hogy ilyen sok a fiatal játékos, így mindenkivel megtalálni a közös hangot és jókat szórakozunk. A hangulat is nagyon jó, azokat a játékosokat is kicsit megfiatalítja, akik már vén rókák. Nem akarom nevesíteni, de mindenki nyugodjon meg, fiatalon tartjuk a Tivát, Szapit és a Mosit. (Petres Tivadar, Szappanos Dávid, Michal Satek – a szerk.)

Kétszer is behívtak a MAC Extra Liga csapatába játszani. Milyen ott játszani, mennyivel másabb, milyen élmény volt?

Szerencsére nem találtam sokkal másabbnak a két légkört. A játék természetesen sokkal gyorsabb és taktikusabb, de ezekbe belecsöppenve lehet sokat fejlődni. Nekem furcsa volt, hogy alig hallani magyar szót az öltözőben, ez kicsit nekem rányomja a bélyegét a légkörre, de alapvetően kedvesek és nyitottak a csapatban.

Sok sikert kívánunk a középszakaszhoz, csak így tovább!

Holnap pedig 18:10-kor korongbedobás a középszakasz első meccsén a Schiller-Vasas HC otthonában, menjetek és szurkoljatok Nekik!

Hajrá Srácok! Hajrá Hokiklub Budapest!

Navigáció