Kanadai-Magyar jégkorong sztori

Tóth Keve Csongor a Budai Bocsokban kezdte a pályafutását, és U12-es korától kezdve a KMH játékosa volt. Jelenleg Kanadában él, kíváncsiak voltunk az ottani életére, illetve természetesen a kanadai kisvárosi jégkorongra is, így kihasználva a 21. századi technikát, ami áthidalja ezt a nagy távolságot, villáminterjút készítettünk vele.

 

Hol élsz most és hogyan érzed magad?

Jelenleg Sainte Agathe kisvárosában lakom, pontosabban a város mellett. Sainte Agathe Montreáltól egy órára, északra helyezkedik el. Egy nagyon szép tóparti város. Már 5 hónapja élek itt, nagyon-nagyon jól érzem magam, igazából kicsit olyan érzés, mintha hazajöttem volna.

Hova jársz iskolába? Mennyiben különbözik az oktatás a magyar iskoláktól?

Polyvalente Des Monts iskolába járok, ami azt hiszem az egyetlen gimnázium ebben a kisvárosban. Ez egy állami iskola. Néhány hibájától eltekintve szeretem, nem különbözik sokban az otthoni intézményektől. Néhány dolgot kicsit nehéz volt megszoknom, például az egyen pólót és pulóvert, amiknek a viselete kötelező, más ruhában nem lehet az iskolában megjelenni. Ami újdonság és pozitív dolog, hogy minden teremben smart boardot használhatnak a diákok.

Melyik hoki csapatban játszol?

Jelenleg 2 csapatom is van. Az egyik az iskola csapata, ami az idei szezonban nem játszik meccseket, csak edzéseket tartanak napközben. A másik csapatom Sainte Agathe csapata, amit úgy hívnak, hogy Montagnards.

Milyenek az ottani edzések? Hogy tetszik a klubod?

Az edzések felépítése eléggé más. Sokkal kisebb pályán játsszák a játékot, a semleges harmad körülbelül 10 méter. Emiatt sokkal több az ütközés és ebből kifolyólag a verekedés. Sokkal jobban fent kell lennie a fejnek, ha nem szeretnél kapni egy ütközést hátulról. Összefoglalva a játék pörgősebb, gyorsabb, rövidebb korongbirtoklással, gyors passzokkal és sprintekkel. Edzésekből kevesebb van egy héten, viszont több mérkőzést játszunk. Az iskolai edzésekkel kiegészítve elég időm van arra, hogy fejleszthessem a játékomat és hódoljak a legkedvesebb sportomnak.

 

 

Köszönjük, hogy időt szántál ránk, sok sikert kívánunk neked a továbbiakban is!

Navigáció