Holnap indul az EWHL bajnokság! Interjú Mika Väärälä-val.

A holnapi napon végre a lányok is visszatérnek a pályára, hiszen kezdetét veszi a 2020/21-es EWHL bajnokság! Ennek kapcsán kérdeztük Mika Väärälä-t aki a tavalyi évhez hasonlóan a vezetőedzői pozíciót viszi a csapat mellett.
 
1. Hogy látod, milyen a csapat ebben a szezonban? Felkészültek a lányok?
 
A csapat összetétele a tavalyi évhez képest kicsit megváltozott, többen is új dolgokon dolgoznak. Sajnos a vírus a mi helyzetünket sem könnyítette meg. Nagyon sok edzőmérkőzést le kellett mondanunk emiatt, főleg a külföldi csapatokkal való találkozást, így egészen nehéz megmondani hogyan is állunk és állnak valójában.
 
2. Mikor és hogyan kezdtétek meg a felkészülést a csapattal?
 
Szokásosan, augusztus elején kezdődött meg a felkészülés a lányokkal. Azóta heti 5 napot edzenek együtt. Ebbe beletartoznak a jeges edzések egyrészt. Másfelől pedig nagyon sokat dolgoznak szárazon, hogy fejlődjön az állóképességük és a kondijuk a nyári szünet után.
 
3. A tavalyi év után, ahol mindent megnyertetek amit lehetett, mi lehet a cél? Hogyan lehet Őket motiválni?
 
Semmin nem változtatok a tavalyi taktikához képest, hiszen látszólag bejött. Nem nézünk se előre, se hátra, mindig csak a következő mérkőzésre fókuszálunk, hogy azt megnyerjük. Meccsről meccsre megyünk, mindent megteszünk a győzelemért és meglátjuk hova érünk el ezzel.
 
4. Hogyan látod, hozhat bármilyen változást az, hogy elhalasztották az idei világbajnokságot?
 
Azt gondolom ezt volt olyan rossz hatással ránk.  Fiatal csapatunk van, akik így nyertek plusz egy szezont, hogy felkészüljenek és még annál is jobbak legyenek, mint idén lettek volna.
 
 
5. Mi a fő célod, amit idén szeretnél elérni a KMH-val?
 
Jobbá válni és a lányokat is még jobbá tenni, nyerni és persze közben érezzük jól magunkat.
 
Tehát holnap, azaz szeptember 26-án újra jégen láthatjuk majd a lányokat, mindenki szurkoljon Nekik!
 
Egy hazai mérkőzéssel kezdenek a Tüskesátorban a MAC Budapest csapata ellen.
 
Korongbedobás: 13:20
 
Aki esetleg nem tudna kilátogatni kövessen online az eseményeket az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=66XbscS36rk
 
Hajrá Lányok! Hajrá KMH!

Navigáció