Hokiklub Budapest-ACHA: 5-7

Az amerikai egyetemi válogatottal ( American Collegiate Hockey Association) játszott ma barátságos mérkőzést az EUHL-ben induló felnőtt férfi csapatunk. A találkozó 60 perc küzdelem után 7:5 arányú vendéggyőzelmet hozott. A vendégek együttesét főként harmadosztályú ( NCAA DIV 1. és NCAA DIV 3 utáni) játékosok alkotják.

A mérkőzésen a korongbedobást a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, Kovács Zoltán végezte el.

A tizennegyedik percben Dorner Benjámin kék vonalról lőtt góljával megszereztük a vezetést, majd a tizenötödik percben az amerikaiak kiegyenlítettek. 1:1-es állással vonultak a csapatok az elő szünetre.
A huszonhatodik percben Egyed Márk emberelőnyös góljával újra átvettük a vezetést, a huszonhetedik percben Jászai Barna szólógóljával pedig már 3:1-re vezettünk. A második harmadot 3:1-es vezetéssel zártuk.
A harmadik harmadban az ellenfelünk új erőre kapott és a negyvenharmadik percre kiegyenlítettek, majd a negyvenhetedik percben átvették a vezetést (4:3). A negyvennyolcadik percben újabb találatot jegyeztek az amerikaiak, amire szinte egyből jött a válaszunk; Jászai Barna újabb góljával faragtunk a hátrányunkból, majd Godó Dániel jóvoltából az ötvenharmadik percben újra egyenlő volt az állás (5-5). Az ötvennegyedik percben az ACHA újból átvette a vezetést, a találkozó végül 7:5-öt ACHA győzelemmel zárult.

A mérkőzés legjobbjának a HKB csapatából Szécsi Patrikot választották.

 

Eseménynapló: http://www.euhl.eu/statistics/?gameId=4d219b6e-cdd2-40c9-9cc7-e3c5d9bef688

Szép volt fiúk!

Holnap a csapat 13.40-től Szlovák 2 Liga bajnoki meccset játszik a Dolny Kubin csapata ellen a Tüskecsarnokban.
HAJRÁ HOKIKLUB BUDAPEST!!!
HAJRÁ KMH!!!

 

Navigáció