Hétvégi mérkőzés összefoglaló

A hétvége folyamán befejeződött a szezon minden utánpótlás korosztályunk számára.

A picik tornákon vettek részt, az U12 a Magyar Kupára utazott el Székesfehérvárra, az U14 és U16 pedig helyosztó mérkőzéseket játszott. Alább olvashatjátok az edzők beszámolóit.

 

U8 Kék Torna

Vitárius Károly, vezetőedző:

„Négy jó csapat találkozott és remek meccseket játszottak. A mi csapatunkban voltak, akiknek ez volt az utolsó hivatalos U8 tornája és voltak, akik még jövőre is ezt a bajnokságot erősítik. A remek kapus munka egy kis sérülés után is folytatódott és a néha egészen meglepő játékos megoldások is, amik sokszor a nagyobb korosztályok játékára emlékeztettek. Ezzel lezárult a hivatalos szezon, de még a vasárnapokat saját rendezésű hazai tornákkal tervezzük eltölteni, meghívott csapatokkal, ahol az U10-be felmenőket is el tudjuk búcsúztatni. Hajrá HKB U8!”

HKB U10 Kék Torna

Egyedi Noémi, edző:

„A kék csapattal utolsó úticélként Algyőre utaztunk el, ahol 4 kemény mérkőzést játszottunk le. A mérkőzések során mindenki küzdött és próbálta a tőle telhető legtöbbet nyújtani, amelynek meg is lett az eredménye, hiszen rengeteg helyzetünk volt, amelyekből sokat gólra is tudtunk váltani. Nagy intenzitású, mérkőzések voltak, azonban az erőnlét kitartott a torna végéig. Jó volt látni, hogy egy csapatként működtek együtt a játékosok és mindent bele adtak a siker érdekében. A mérkőzések során látszódott az edzéseken belefektetett sok munka. Büszke vagyok minden játékosra.”

U12 Vikings Magyar Kupa

Roczanov Zsolt, vezetőedző:

„A hétvégén 2 mérkőzést játszottunk a Magyar Kupa második csoportjában.

Az első mérkőzésen 1:3-ra alul maradtunk a Fehérvár ellen. Idén talán még nem is láttam ennyire eltökéltnek a gyerekeket, öröm volt nézni. Mivel kikaptunk ezért a 7-8. helyért szállhattunk később harcba. A két meccs között sikerült visszarántani a csapatot a fókuszba és egy újabb remek mérkőzésen 4:1-es eredménnyel nyertünk a Kárpáti Farkasok ellen, ezzel megszereztük a 7. helyezést.

Azt gondolom, hogy egy ilyen mezőnyben, ahol az első nyolc helyezett csapatból kettő fordulóval a vége előtt szinte bárki bejuthatott volna a négyes döntőbe ez egy nagyon szép eredmény. Annak külön örültem, hogy győzelemmel zártuk a szezont mert így minden gyerek kicsit jobb szájízzel fog visszaemlékezni. Mérhetetlenül büszke vagyok az egész csapatra, a hétvégén nyújtott teljesítményük és az egész éves munka miatt!”

 

U14 Knights – DVTK Miskolc (5-6)

Francsics Bence, vezetőedző:

„Szombaton lejátszottuk utolsó bajnoki mérkőzésünket. Sajnos a mérkőzés első két harmadában nagyon könnyelműen játszottunk, amit az ellenfél ki is tudott használni. A Harmadik harmadban sikerült felzárkóznunk az ellenfélhez, de az egyenlítés elmaradt.”

U14 Warriors – Jégoroszlánok (0-2)

Gömöri Norbert, edző

„Szombaton Tökölön játszottunk a Jégoroszlánok csapata ellen. Az egész mérkőzésen dominálni tudtunk. Beszorítottuk az ellenfelünket a harmadukba, alkalmanként csak kontrázni tudtak, nagy nyomást nem helyeztek ránk.

Sajnos a kihagyott helyzetek megbosszulták önmagukat és a 3. harmadban 2 gólt is szerzett a Jégoroszlánok csapata. Igy a szezon utolsó tét mérkőzésén 2-0-ás vereséget szenvedtünk, pedig fordítva is elsülhetett volna, ha sikerül belőni a helyzeteinket.

Sikeresnek mondható szezon áll mögöttünk, elégedettek lehetünk a helyezésünkkel. Mindamellett, hogy helytállt a csapatunk, az egész bajnokság alatt játszottak fel játékosok az A csapatba.”

 

HKB U16 – BJA U15 (1-4)

Gömöri Csaba, vezetőedző:

„A számunkra nagyon fontos mérkőzés előtt megbeszéltük az öltözőben, hogy mindent kiteszünk a jégre, hiszen győzelmünk esetén a nagyon szépen csengő 6. helyen zárjuk az idei U16-os bajnokságot.

Azonban, ha vereséget szenvedünk úgy csak a 8. helyen végzünk. A mérkőzést ennek ellenére úgy kezdtük, mintha egy edzőmeccsen lennénk. A 30. másodperc környékén a rutinos első sorunk kapott gólt egy ki nem kényszerített hibából, ami óriási fegyelmezetlenség volt. Ez meg is alapozta a meccset. A harmad további részében egészen a hajráig mi domináltunk, azonban az ellenfél kontrákból veszélyes volt. Aztán a harmad végén újabb egyéni rossz döntésből az ellenfél a kék vonalról lőtt gólt, ami bosszantó, hogy blokk nem volt és egy kontrollált kiindulásnál adtuk el a korongot. 2-0-ra nyerte a harmadot a BJA, kis energiaráfordítással, mi pedig magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Ami előjel volt, hogy az első sorunk kapta mindkét gólt.

A szünetben próbáltuk kollégámmal rendezni a sorokat, de úgy éreztem, hogy a mai napon nagyon nehéz motiválni néhány játékost. A második harmadban nyomtunk és ez meghozta a gólunkat, amivel visszajöttünk a meccsbe. A 3. játékrésznél azt láttam, hogy egyenlíteni tudunk és meg is nyerhetjük a meccset. Azonban ismételten elrontottunk egy kihozatalt és gólpasszt adtunk a BJA játékosának. 3-1-nél már sokan nem hittek a győzelemben, így csak is az lehetett a vége, hogy még kaptunk egy kegyelemdöfést, ami előtt megint sorozatos butaságokat csináltunk.

Összefoglalva, úgy gondolom, hogy a szezon egyik leggyengébb játékával megérdemelten veszítettünk és kerültünk a 8. helyre. Hozzáteszem a 8 közé jutás egy erőn felüli teljesítmény volt, de közben megjött az étvágyunk és az 5-8. helyért való helyosztót emlékezetes 2 győztes meccset tudhatunk a hátunk mögött.

Ha szezon elején az mondja valaki, hogy a 32 csapatos bajnokságból 8. helyen zárunk 6 Akadémia mellett, akkor aláírom. Azonban, így csalódott vagyok és kicsit mérges, mert az utolsó meccsen a hozzáállásunk nem volt helyénvaló. „

Navigáció