Győzelem az első női OBI-es mérkőzésen

A tegnapi napon került megrendezésre a szezon első női OBI-es mérkőzése, méghozzá a Tüskesátorban. A HKB első ellenfele a MAC Budapest volt.

Az első harmad során szép passzjáték volt mind a kettő csapat oldalán, ám senkisem tudta gólra váltani a helyzeteket. A második játékrészben sok kiállítás volt, így az ember előny és hátrány dominált a mérkőzés ezen szakaszán. A harmadik harmadban Szamosfalvi Petra megszerezte a HKB első gólját, mely nagy lendületet adott a lányoknak a mérkőzés hátra lévő részében. Végül a meccset egy üreskapus gól döntötte el, melyet Lucia Haluskova egy buli megszerzése után egyből be tudott lőni, ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa. A végeredmény 2-0 lett a HKB javára, így a 3 pont itthon a Tüskesátorban maradt.

A mérkőzésen kiváló kapus teljesítmény volt, ugyanis Tóth Zsófia kapott gól nélkül, azaz shutout-al hozta le a teljes meccset, így Ő lett a mérkőzés legjobb játékosa.

 

Szilágyi Levente értékelte a mérkőzést:

„Nagyon kemény mérkőzés volt, ugyanis 4 fontos játékosunk nem tudott jégre lépni, így a fiataloké volt a főszerep. A meccs elején leszögeztem a lányoknak, hogy mindenki dolgozzon keményen, figyeljünk a részletekre, érezzék jól magukat és csináljuk azt amit edzéseken tanultunk. Szerencsére sikerült átvinni ezeket a meccsre is, ugyanis jól dolgoztak a lányok, jókat blokkoltak és végig kitartottak a mérkőzésen. Reményeink szerint, a bajnokság második felére már a teljes kerettel tudunk kiállni a meccsekre.”

Navigáció