Finn hét és kapustábor összefoglaló

Lezárult a finn-hét és a kapustábor a KMH-nál, melynek nagy sikere volt idén is a gyerekeknél, akárcsak az edzőknél. Az edzéseken több edző is részt vett mindig, hogy minél több technikát, taktikát lássanak, tanuljanak a finn szakemberektől.

Mika Pieniniemi összefoglalta nekünk az elmúlt hét tapasztalatait:

Mi a véleménye az egyesületről?

Nagyon szeretjük ezt az egyesületet. Remek emberek dolgoznak itt. Nagyon lelkesek és nyitott személyiségek. Úgy gondolom, hogy a játékosok egyre jobbak és látszódik rajtuk a folyamatos fejlődés, ami nagyon jó, hiszen ez egy pozitív visszajelzés arról, hogy megfelelő az irány, amin az egyesület halad.

Idén milyen célokkal érkeztek hozzánk?

A  finn és a magyar klub közti együttműködés nagyon hasznos mindkét fél számára. Izgatottan vártuk, hogy a gyerekek, hogy szerepelnek majd az edzéseken. Ügyesek voltak, így nem volt nehéz dolgunk. Követték az utasításokat és szépen végrehajtották a feladatokat.

Már 3. éve jönnek el hozzánk, mi a tapasztalata az elmúlt évekről?

Tényleg úgy gondolom, hogy látszik a fejlődés. Mondanom kell két kulcsszót: gyakorlás és türelem. Nagyon sokat kell gyakorolniuk az edzőknek és a játékosoknak egyaránt valamint fontos, hogy türelmesek legyenek magukkal és társaikkal szemben, mert mint ahogy említett az irány jó, csak mindennek hagyni kell időt.

Mi a szakmai véleménye az edzőkről?

Az edzőkről a szakmai véleményem szintén az, hogy egyre kiválóbbak. Nagyszerű látni azt, hogy milyen lelkesek, ami azért is fontos, mert az átragad a játékosaikra is. Örültem, hogy mindegy edzésen megjelent az összes edző függetlenül attól, hogy a saját csapata lépett éppen a jégre vagy sem.

Mi az egyesület legnagyobb erőssége Ön szerint?

Az emberek.Remekem emberek dolgoznak itt, akik igen nagy tisztelettel fogadnak be minket évről évre egy hétre. A jégkorong iránti szeretetük, lelkesedésük pozitívan befolyásolja az egész egyesületi légkört. Bízunk benne, hogy jövőre is visszatérhetünk a KMH-hoz és folytathatjuk a további munkát.

Köszönjük a finn kollégáknak a segítséget! Várjuk vissza őket jövőre is!

Navigáció