EWHL: szombattól keddig az Almatyt „látjuk vendégül”

Pénteken délután megérkezett hozzánk a kazahsztáni Aisulu Almaty női jégkorong csapata, hogy szombaton és vasárnap megmérkőzzön EWHL csapatunkkal.
A szombati találkozón 7:1, a vasárnapin pedig 4:1 arányban diadalmaskodott csapatunk!

A szombati összecsapáson már az első harmadban 3:0-s vezetést szereztünk: Averi Nooren két gól lőtt Stacey Scott átadásaiból, majd egy látványos Dabasi-Huszák összjátékból megszületett a harmadik találatunk.
A szünet után sem engedtünk a tempón, és újabb három góllal növeltük előnyünket kazah ellenfelünkkel szemben.  Stacey Scott kettő, Dabasi pedig egy találatot jegyzett a középső játékrészben.
A harmadik harmadban a vendégeknek sikerült emberelőnyös helyzetüket gólra váltani, így faragtak a hátrányukból, de az ötvenharmadik percben Scott átadásából Nooren megszerezte a  hetedik találatunkat. A végeredmény így 7:1 lett.
Vasárnap ismét Averi Nooren szerezte meg  első gólunkat Stacey Scott átadásából, majd az Almatynak sikerült kiegyenlítene a tizennegyedik percben. A tizenhatodik percben Nooren emberelőnyből szerzett góljával újból átvettük a vezetést, a huszadik percben pedig tovább növeltük előnyüket Horváth Tiffany jóvoltából .
A mérkőzés ötvenhetedik percében a Horváth-Huszák-Dabasi csatársor emberelőnyös találatával megszületett a negyedik gólunk, ami egyben a találkozó 4:1-es végeredményét is jelentette.

A két együttes kedden újból összecsap egymással a Tüskesátorban az EWHL Szuperkupa keretein belül. Ha a keddi mérkőzésen is nyerni tudunk, tovább növekszik esélyünk, hogy történelmet írjunk, ugyanis soha nem volt még magyar csapat az EWHL Szuperkupa döntőjében.

Márton Laura, a női csapat csapatvezetője:
„Az EWHL Szuperkupán különböző nemzetek top csapatai indulnak, így a lányok olasz, német, osztrák, szlovák és kazah élvonalbeli csapatokkal mérték össze a tudásukat. Az EWHL bajnoksággal szemben itt nem oda-visszavágó van, hanem minden csapat csak egyszer játszik egymás ellen. Mi eddig öt mérkőzés után veretlenek vagyunk, ebből négyszer rendes játékidőben tudtunk nyerni, egyszer pedig hosszabbítást követően. A keddi találkozón kívül még egy meccsünk van, a Szuperkupa tabella utolsó helyén álló Salzburg ellen. Úgy gondolom, jó eséllyel indulunk a bajnoki címért és a lányok mindent meg is fognak tenni, hogy sikerüljön történelmet írnunk! ”

Ezúton is sok sikert kívánunk! Mindent bele, lányok! HAJRÁ KMH!!!

Navigáció