EWHL Supercup hétvégi összefoglaló

A hétvégén a lányok az EWHL Supercup keretein belül két idegenbeli mérkőzést játszottak, az elsőt az ECDC Memmingen, a másodikat az ERC Ingolstadt csapata ellen.

A Memmingen elleni mérkőzés összefoglalója:

Az első harmad legelején, a 4. percben szerezték meg a lányok az első góljukat Dabasi Rékának köszönhetően, Sarah Knee és Kiss-Simon Franciska közreműködésével.

A második harmadban egyenlített a Memmingen Nadine Schattner 30. percben lőtt góljával (1-1). A válaszra viszont nem kellett sokat várnunk, ugyanis a 32. percben Jókai-Szilágyi Kinga visszaszerezte a vezetést a KMH csapatának (2-1).

A harmadik harmadban csak tovább növelték az előnyüket. Jókai-Szilágyi Kinga gólpasszával a 46. percben Huszák Alexandra szerezte meg a csapat 3. gólját.

Edzőjüket, Mika Väärälä-t is megkérdeztük, hogy látta a meccset. Mika: „Nagyon kiélezett küzdelemnek indult a mérkőzés, de a szerencsés korongjárásnak köszönhetően mi tudtuk megszerezni a vezetést. A második harmadban már minden jól ment, így a harmadik harmadban már csak meg kellett tartanunk a vezetést.”

Az Ingolstadt elleni mérkőzés összefoglalója:

Kezdetben a két csapat nehezen talált fogást a másikon, az első gól az első harmad legvégén, a 20. percben született. Az Ingolstadt szerezte meg a vezetést.

Az egyenlítésre a második harmadban került sor. Sarah Knee talált a hálóba a 28. percben Dabasi Réka és Ungár Rebeka összejátszása után (1-1).

A harmadik harmadban ismét az Ingolstadt tudhatta magáénak a vezetést (2-1), azonban az egyenlítésre nem kellett sokáig várnunk. Az 55. percben Somogyi Vivien találatával 2-2 lett a mérkőzés rendes játékidejének végeredménye.

A hosszabbításban végül nekünk sikerült gólt szereznünk, így a 64. percben betaláló Huszák Alexandra szerezte meg a mérkőzés győztes gólját a KMH-nak.

Mika Väärälä: „Kicsit frusztráltan indult a mérkőzés, amiért nem tudtunk gól szerezni az elején. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, amikből hirtelen 2-1-es hátrányban találtuk magunkat. Gyorsan sikerült kiegyenlíteni, a hosszabbításban pedig egyszerűen csak jobbak voltunk. Örülök a szerzett pontoknak és a csapat hozzáállásának, de van még hova fejlődni, ha továbbra is folytatni szeretnénk a nyerő szériát.”

Navigáció