EWHL Salzburg-Bolzano túra összefoglaló

A lányok hosszúhétvégéje mérkőzésekkel telt. Az EWHL-ben a Salzburg és a Bolzano csapatával mérkőztek meg a két csapat hazai pályáján. 

Nagyon elemükben voltak a lányok, hiszen mindkét mérkőzést fölényeset nyerték meg.

Szombaton a Salzburg csapata ellen kezdték meg a hétvégi túrát. Az elejétől fogva uralták a pályát, és végül 8-1-re nyerték meg a mérkőzést. 

A 9. percben Natasza Tarnowski kezdte meg a góllövők sorát, A 16. percben Huszák Alexandra talált a hálóba. A második harmadban a 26. percben Hayley Williams, a 29. percben Huszák Alexandra, a 32. percben Kiss-Simon Franciska találtak a hálóba. Még a második harmadban szépített a Salzburg Brigham E 33. perces találatával. Nem sokáig hagytuk magunkat, a 34. és a 39. percben Huszák Alexandra kétszer adta vissza nekik azt az egy gólt. A mérkőzés utolsó találata az 59. percben szerzett gól Grkovic Jelenától.

A mérkőzés jegyzőkönyvét ide kattintva nézhetitek meg.

Ezzel a szép teljesítménnyel felerősödve léptek jégre másnap, akkor már Bolzanóban, a helyi sasok ellen. 

A mérkőzés első góljára nem egész kettő percet kellett várni, amikor Dabasi Réka góljával született az első találat. A 10. percben Sarah Knee folytatta a sort. Utána Hayley Williams következett a 13. percbeli góljával. A lányok esélyt sem hagytak, a 30. percben Sara Confidenti szerezte meg a negyedik gólt. Huszák Alexandra 36. percben lőtt gólja állította be a végeredményt, ami Eagles Bolzano-KMH 0:5.

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt olvashatjátok.

Így értékelte Mika Väärälä vezetőedző a hétvégét:

Ez a hétvége nagyon jól sikerült. Az első meccseken mindig nehezen indul be a gólszerzés, de ezen a hétvégén ez is nagy jól ment. Ez hozzásegített minket ahhoz, hogy nyugodtan és magabiztosan játszunk. Védekezésben is jobbak voltunk néhány részében, mint korábban, így az ellenfelek nem igazán kaptak sok gólszerzési lehetőséget.

Szép volt lányok! Hajrá KMH!

Fotó: Szűcs Attila – TSH Photos/MJSZ

Navigáció