EWHL Final Four hétvégi összefoglaló

A hétvégén került megrendezésre az EWHL Final Four, ahol a KMH csapata mellett a szintén budapesti MAC, a szlovák SKP Bratislava és az osztráK Sabres Vienna csapata mérkőzött meg a bajnoki címért.

A mi lányaink címvédőként vágtak neki a szezon elején a bajnokságnak azzal a reménnyel, hogy harmadszorra is elhozhatják a győztesnek járó trófeát. Erre minden esélyük megvolt, hiszen az alapszakaszt sikerült veretlenül zárni.

A szombati mérkőzésen az alapszakasz végeredményét nézve a MAC csapatával kerültünk az elődöntőbe, ami már önmagában garantálta az izgalmakat. A két csapat minden találkozó parázs mérkőzés mindig is, de erre talán senki nem számított.

A MAC csapata nagyon hamar, a 3. percben megszerezte a vezetést Gasparics Fanni góljával. Az egyenlítésig a 11. percig kellett várnunk, amikor a csapat legfrissebb játékosa, Lara Escudero tudta kiharcolni az egyenlítést.

A második harmad közepén, a 30. percben ismét a MAC ragadta magához a vezetést Pázmándi Zsófia korongjával. Itt szerencsére már sokkal kevesebb idő belt a válaszadás. SZintén a 30. percben Hayley Williams lőtte a gólt, neki Huszák Alexandra és Szamosfalvi Petra adtáka korongot.

Ezután következett az idegőrlő harmadik harmad és az 5 perces hosszabbítás, ahol az egyetlen konkrét helyzet egy végül a KMH-nak meg nem adott gól volt, így következhettek a büntetők.

A büntetőket is fej-fej mellett lőtték a lányok, így végül egyesével, fleváltva lőtték a büntetőket. Ennek a végeláthatatlna küzdelemnek végül Huszák Alexandra tett gólt és ezzel pontot a végére. 3-2-re nyert a KMH és bejutott a másnapi döntőbe.

Ha valaki lemaradt volna róla, vagy visszanézné a mérkőzés, az alábbi linken teheti meg: https://www.youtube.com/watch?v=ZljeadandjI

A jegyzőkönyvet pedigitt találjátok: https://ewhl.com/game-report/?gameId=af33d5e5-c568-4f6c-b98b-d1fd297ca150&divisionId=7886

A vasárnapi döntőbe a KMH csapata mellett a Sabres Vienna harcolta ki a másik helyet.

Az első gólt a 10. percben Somogyi Vivien szerezte meg Ungár Rebeka és Kiss-Simon Franciska átadásából.

A 29. percben jött a következő gól. Natasza Tarnowski volt a gólszerző,  Szamosfalvi Petra és Tóth Enikő adták a gólpasszt.

A 40. percben egy zsabálytalanságot követően büntetőlővési lehetőséget kapott a csapat, amit Hayley Williams lőtt, de sajnos sikertelenül. Viszont az ezt követő azonnali támadásból Natasza Tarnowski került helyzetbe és szerezte meg a mérkőzés utolsó gólját.

A mérkőzést itt tudjátok visszanézni: https://www.youtube.com/watch?v=ao36TIGZ5mg&t=2460s

A mérkőzés jegyzőkönyvét itt találjátok: https://ewhl.com/game-report/?gameId=ce752f01-d5d8-42a4-8d99-d8faa00a70c2&divisionId=7886

Ezzel pedig a lányok teljesen veretlenül zárták az idei EWHL bajnokságot és megszerezték a 3. EWHL trófeájukat, ráadásul zsinórban egymás után, ami még egy csapatnak sem sikerült a bajnokság történetében.

Emellett a bajnokságban több egyéni díjat is kiosztottak a tegnapi díjátadón.
A bajnokság All Star csapatába válaszották Kiss-Simon franciskát és Huszák Alexandrát.

A legjobb védőstatisztikával rendelkező kapus (97,2%) Tóth Zsófi lett.

A gólykirálynő címet Huszák Alexandra hozta el holtversenyben Gasparics Fannival. (18 gól)

A pontkirálynő címet pedig Hayley Williams szerezte meg. (32 pont)

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat pedig ebben a videóban tekinthetitek meg

https://fb.watch/3YFai3udFB/

 

 

 

Navigáció