EWHL csapatunk közös felkészülése az Oulun Kärpät tagjaival

A Kanadai Magyar Hokiklub EWHL csapata intenzív felkészülésbe kezdett augusztusban, hogy az előző idény sikeres szereplését még inkább felül tudják múlni. Augusztus  7.-e és 11.-e között napi két jeges edzéssel, illetve száraz edzésekkel kezdték meg a munkát. A magas színvonalú edzésmunkát segítette, hogy a finn Oulun Kärpät hét játékosa, edzőjük, valamint a klub ügyvezető igazgatója is Budapestre érkezett, és részt vett a program néhány napján, hogy a két klub közötti együttműködést tovább mélyítsék.

Mika Pieniniemit, az Oulun Kärpät ügyvezető igazgatóját kérdeztük magyarországi tapasztalatairól budapesti tartózkodása idején.

Mika Pieniniemi

Hogy érzik magukat a lányok Magyarországon?

Minden lány nagyon kellemesen érzi magát itt, örülnek, hogy itt lehetnek. Eddig szinte minden idejüket a pályán töltötték, de ma este lesz lehetőségük egy kicsit nézelődni a városban. 

Milyenek az edzések? Miben különbözik itt egy edzés, mint a Kärpätnál?

A jeges és a száraz edzések is nagyon hasonlóak itt Budapesten. Az edzések felépítése és tartalma a KMH-nál is olyasmi, mint amilyen Finnországban nálunk.

A pár nap, amit itt töltünk, minden játékosnak egyedi élmény, mely előnyös mindenkinek, hiszen azáltal, hogy együtt dolgoznak a lányok, mindannyian folyamatosan tanulnak a többiektől, befolyásolja a játékukat az itt gyűjtött tapasztalat.

Milyen különbséget és hasonlóságot lát a finn és a magyar női hoki között?

Úgy gondolom, hogy a játékosok közötti különbségek elsősorban a két ország eltérő hoki-kultúrájából adódik, ugyanis a játékosok technikai tudása hasonló a KMH-nál is, mint nálunk.

Fő különbség, hogy míg Magyarországon a KMH egyedüli csapatként kimagaslik a női csapatok közül, addig Finnországban 5-6 női team van magas szinten, így nálunk nagyobb a verseny, a küzdelem.

Megtudtam, hogy Magyarországon vannak profi női játékosok. Ezt nagyon jó dolognak tartom, ugyanis Finnországban egyetlen női játékos sem profi státuszú.

Hogyan értékeli összességében az itt eltöltött pár napot?

Most vagyok itt második alkalommal a két klub együttműködése óta. Azóta nálunk is jártak a Kanadai Magyar Hokiklub edzői. Úgy érzem, hogy a közös munka szakmailag és szervezetileg is gyümölcsözőnek mondható. A szakmai tapasztalatok mellett nagyon megkedveltem a klubnál dolgozókat is, ezért a legjobbakat szeretném kívánni az egész KMH-nak!

Köszönjük szépen Mika válaszait! A későbbiekben a magyar lányok szemszögéből is beszámolunk a közös felkészülésről.

Navigáció