Erste játékosaink az Universiadén!

Csapatunk több játékosa is képviselhette a Magyar válogatottat a 2019-es Universiadén, velük készítettünk egy kis beszámolót, az ottani élményeikről.

Résztvevő játékosok: Bernáth Milán, Gadácsi János, Lakatos Levente, Németh Árpád

HKB: Mikor derült ki, hogy te is utazol az Universiadéra?

Németh Árpád: A felkészülés során kezdett körvonalazódni az utazó keret, de a végleges keret egy nappal az utazás előtt lett kihirdetve hivatalosan.

HKB: Milyen érzés volt megérkezni Krasnoyarsk-ba, hogyan fogadták a sportolókat?

Lakatos Levente: Egyszerűen elmondhatatlanul jó érzés volt mikor megérkeztünk a Krasnoyarsk-i repülőtérre. Legalább 10 kamerás, számtalan önkéntes, helyiek és persze a kabala figura várt minket tárt karokkal, annak ellenére, hogy mi voltunk az egyetlen delegáció, akik igen korán (5:40-kor) érkeztek.

HKB: Mesélj milyen a hangulat kint az Universiadén?

Gadácsi János: A legprofibb körülmények fogadtak minket. Minden lépésünket és kívánságunkat lopva figyelték, mindenki a segítségünkre sietett. Volt szerencsénk részt venni autogram osztáson, interjúkon, fotózásokon…akárhova mentünk, mindenhol ez várt ránk.

HKB: Milyen volt játszani a mérkőzéseken, miben különbözik a szezonban játszott mérkőzésektől?

Bernáth Milán: Fantasztikus érzés volt kint játszani, alapból a címeres mezt magadra húzni egy különleges érzés és az, hogy minden mérkőzésen legalább 2500 ember volt kint, de volt hogy telt ház előtt játszhattunk. Ezek a mérkőzések valami leírhatatlan élményt jelentettek számunkra, az első két mérkőzésen egy idegen országban nekünk szurkolt az egész stadion, amihez eddig még nem voltunk hozzászokva. Illetve izgalmas élmény volt KHL-es játékosok ellen is játszani az Orosz válogatottal szemben.

HKB: Milyen hatással volt/lesz rátok ez az utazás?

Bernáth Milán: Egy életre szóló élménnyel gazdagodtam ennek a tornának köszönhetően, illetve rávilágítást kaphattunk arról, hogy a nagyobb hokinemzetek hasonlókorú játékosai milyen szinten is állnak.

Gadácsi János: Lehetőségünk volt belekóstolni az igazán profi jégkorongozói életbe. Nehéz ezek után bármit is mondani. Olyan lökést ad ez az esemény az embernek, hogy úgy érzem, 50 éves koromig, töretlen odaadással tudnám ezt csinálni, és kétségtelen, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy ez így is legyen.

Lakatos Levente: Hát először is kicsit vissza kell szállni a földre. Krasnoyarsk-ban mindenki azt éreztette velünk, hogy mi nem hétköznapi emberek vagyunk, hanem annál valami többek, élsportolók, akikre felnéznek és kíváncsiak. Ez nagyon furcsa volt ott, persze csak jó értelemben. Itthon, sőt sehol máshol ahol idáig jártam akár klub csapattal, vagy válogatottal nem éreztem még hasonlót se. Összefoglalva szerintem kijelenthetem, hogy életem legnagyobb élménye volt ez a közel két hét Krasnoyarsk-ban, amit sose fogok elfelejteni életem végéig.

Németh Árpád: Egy felejthetetlen élmény volt mind a válogatott csapatában játszani, mind maga az esemény. Boldog vagyok, hogy részt vehettem az Universiadén.

Szép volt fiúk!

Hajrá Hokiklub Budapest!

Navigáció