Egyértelmű cél a címvédés – beszélgetés Szilágyi Leventével

Felnőtt női csapatunk már úton van Ingolstadtba, ahol kezdetét veszi az EWHL SuperCup. Három nap alatt három mérkőzés vár lányainkra, összecsapnak az SH Majadahonda, az ERC Ingolstadt, és a HC SKP Bratislava együttesével is.

Indulás előtt Szilágyi Leventét, csapatunk másodedzőjét kérdeztük:

Kissé csonka felkészülés van a csapat háta mögött, hogy értékeled az augusztusi hónap történéseit?

Mindenek előtt gratulálok azoknak a játékosoknak, akik beverekedték magukat a válogatott keretbe és részt vettek az „A” csoportos világbajnokságon. Büszkék lehetünk, hisz 9 játékost delegáltunk a nemzeti csapatba! Sajnos ennek árnyoldala az volt, hogy mindössze két hetünk volt felkészülni az előttünk álló kihívásokra. Bár idő szűkében voltunk, két edzőmérkőzést is játszottunk ezen időszakban, ezeket remek mutatott játékkal meg is nyertük. Még akadnak javítanivalók, de már az első hétvégén megszeretnénk mutatni, hogy idén is mi vagyunk a legesélyesebb csapat!

 

Az akadémia megalakulásával kissé másképp kellett felépítenetek a csapatot. Milyennek látod a jelenlegi keretet?

Még korai lenne ezt egyértelműen kijelenteni. Kétségkívül ígéretes az idei játékos állomány, de össze kell még szokniuk a lányoknak. Vannak pozíciók, ahol lényeges változást eszközöltünk: például a kapuban. Évek óta először, légiós kapus nélkül futunk neki a szezonnak. Az előző idényben Tóth Zsófi remekül teljesített, kiérdemelte a stáb bizalmát, így elsőszámú kapusként számolunk vele idén. Mellé, egy tapasztalt, több helyütt is megfelelt hálóőrrel, Szigeti Ágnessel kötöttünk szerződést. Azt reméljük, hogy ez a hazai jégkorongra kiemelten jó hatással lesz, hisz két ígéretes, magyar kapus áll a két magyar topp csapat kapujában.

A szavaid alapján, ellentmondást nem tűrően, csak a bajnoki cím fogadható el számodra. Jól érzem ezt? 

Ez kissé erős megfogalmazás. Egyértelműen cél a címvédés, de hosszú a szezon, és nem tudjuk mit tartogat számunkra a vírushelyzet. Remek a keretünk, rutinos játékosok és fiatal tehetségek egyaránt megtalálhatóak nálunk, szeretnénk, hogy egy olajozottan működő gépezetként működjünk, ha nem is az első pillanattól kezdve, de minél hamarabb!

Navigáció