E-sport hírek: ezüstérmet szerzett Dörre Ádám

Dörre Ádám ˝Maci ˝tegnap második helyezést ért el az E- sport  NHL  bajnokság döntőjében. Ezúton is gratulálunk neki, és kikérdeztük élményeiről.

Milyen volt a bajnokság, hogy értél el a döntőig?

A bajnokság alapszakasza nálam általában arról szól, hogy ismerkedjek a jelenlegi csapattal amit irányítok és hogy élvezzem a mérkőzéseket. Várható volt, hogy a top 8 helyezés valamelyikében fogok helyet foglalni. Harmadik helyen végeztem az alapszakaszban 1 pont lemaradással az első helyezettől. Szóval, nagyon szoros volt az alapszakasz a top 3 között. A negyeddöntőben az alapszakasz hatodik helyén végző Syz ellen mérkőztem meg. Ott 4-2-es meccsszériával sikerült továbbjutnom. A két utolsó meccs 3-1 és 5-1-re végződött javamra. Syz ellen mindig jó meccseket játszottam és most is izgalmas volt. Elődöntőben az alapszakasz második helyezettjével kerültem össze ahol 4-0 meccsszériával jutottam tovább.  Minden mérkőzés szoros volt és igazságos eredmények születettek.

Milyen volt a döntő mérkőzés?

Tudtam, hogy a döntő szoros és izgalmas lesz, mert nagyon ügyes játékossal kerültem szembe. Mivel hasonló képességű játékosok vagyunk, tudtam előre, hogy picin fog múlni az összecsapás végkimenetele. Ki tud a legjobban koncentrálni, ki követ el hibát védekezésben és kinek van egy picivel több szerencséje. Hisz ilyeneken dől el egy döntő. Itt az első meccset megnyertem de végül 1-4 meccs szériával kikaptam. Három különböző napon játszottuk kettesével a döntőket.  Tufabalinak gratulálok, megérdemelten győzött.

Hogyan készültél a döntőre?

Próbáltam minél többet foglalkozni azzal, hogy megfelelően felkészüljek a döntőre. Minden sportban elsősorban fejben dől el, hogy valaki hogy teljesít, de e az e-sportban nem csak elsősorban, hanem kifejezetten csak fejben dől el. Számít, hogy mennyire tudsz felpörögni, gyorsan gondolkodni és hosszabb távon koncentrálni. Ezért igyekeztem kipihenve döntőzni.

Mindenki másmilyen, és más a  hozzáállásuk a sporthoz, a versenyhez. Az én esetemben mindig a szórakozás, az élmény az első. Fontos, hogy az ember élvezze amit csinál. Mindegy, hogy sakkverseny, vagy foci világbajnoki döntő. Nem azt állítom, hogy az ember ne legyen győzelemre éhes, hiszen én se szeretek kikapni és jó érzés ha nyerek. De számomra a szórakozás és sportszerűség fontosabb az eredménynél.  Fiatal korom óta így is cselekszem. És most azt tudom csinálni az E-sporttal amit igazán szeretek.

 

Gratulálunk a második helyhez!

Navigáció