Az idei 3. arany-megvédték bajnoki címüket az EWHL-en a lányok

A hétvégén zajlott az EWHL Final Four Spittal an der Drau-ban, Ausztriában. Mellettünk még a MAC Budapest Marilyn, az Aisulu Almaty és az Eagles South Tyrol csapata került be a négyes döntőbe.

A lányok a szombati napon az Aisulu Almaty csapatával mérkőztek meg a döntőbe jutásért. 

Egy nagyon szép meccsen 2-0-ra sikerült a lányoknak bebiztosítani maguknak a döntőt vasárnapra.

A 27. percben Averi Nooren (assist: Szick Dorka) szerezte meg a győztes gólt. Viszont igazán biztonságban csak az 52. perctől tudhatták magukat, amikor Huszák Alexandra találatával (assist: Jókai-Szilágyi Kinga) lett igazán biztos a lányok fináléja. Amit addigra már tudni lehetett, hogy a MAC csapata ellen fognak vívni.

Másnap pedig sort is kerítettek erre a nagy budapesti rangadóra az osztrák kisvárosban. Mindkét csapat nagyot küzdött és az utolsó pillanatig nem engedték el a győzelmet. A MAC vissza akart vágni a mieinknek a szerdai OB1 vereségük után, a lányok pedig tudták, hogy történelmet írhatnak azzal, ha megnyerik ezt a mérkőzést.

Az első gólra a 19. percben került sor, Szamosfalvi Petra (assist: Averi Nooren, Kaitlin Lowy) Huszáki-szögből lőtt góljával – ahogy Léderer Ákos fogalmazott – szerezte meg a csapatnak a vezetést. A 26. percben azoban a MAC játékosa, Rónai Alexandra (assist: Gasparics Fanni, Kreisz Emma) egyenlített. Nem hagytuk annyiban ezt sokáig, a 36. percben Huszák Alexandra elégelte meg a bizonytalanságot, és szerezte meg a győztes gólját a csapatnak. A mérkőzés ezek után sem volt izgalmaktól mentes, hiszen a MAC nyilván nem adta könnyen magát. Aki szeretné, az ITT visszanézheti a teljes mérkőzést.

Ezzel pedig a lányok megszerezték a szezon harmadik aranyérmét is. Az EWHL Szuperkupa és a Magyar Bajnokság után az EWHL arany kupáját is a magasba emelhették. Előttünk csak az EHV Sabres Vienna csapatának sikerült egy azon szezonban megnyerni mind az EWHL Szuperkupát, majd az EWHL-t is. Ha pedig ez nem lenne elég, a lányoknak ezzel sikerült első magyar csapatként megvédeni az EWHL bajnoki címet. 

Szép vo lányok, büszkék vagyunk Rátok! Hajrá KMH!

Navigáció