Edzők és munkatársak


 • Sille Tamás
  Tamás egyesületünk szakmai igazgatója és vezetőedzője. Szlovákiában született, ott kezdett jégkorongozni. 1990-ben mutatkozott be a Slovan Bratislava csapatában, játszott a Skalica-ban, a HC Csíkszeredában, a Budapest Starsban és 2000-től visszavonulásáig Székesfehérváron.
  2003-tól 105 alkalommal volt magyar válogatott, tagja volt az első A csoportos részvételt kivívó legendás szapporói csapatnak is. 2013-ban vonult vissza az aktív játéktól, azóta edzőként többek között a magyar felnőtt és utánpótlás válogatottak mellett dolgozik folyamatosan.
  sille@kmh.sport.hu

 • Mika Väärälä (FIN)
  Mika 2016 tavaszán kezdett foglalkozni első osztályú női csapatunkkal. 1988-ban született Finnországban, a Kisakallio Sports Institute-on szerezte meg edzői képesítését a legmagasabb szinten. 15 évet játszott Finnországban, majd a Finn Jégkorongszövetség skill edzője lett. Vezetőedzőként dolgozott az első ligás finn JYP- Jyväskylä csapatánál és az IIHF High Performance Camps-ben.
  2013-tól az osztrák U18 női válogatott vezetőedzője és a felnőttek másodedzője volt. 2015/16-ban a Sabres Wien női csapatának vezetőedzőjeként az EWHL és az EWHL SuperCup Bajnoka lett.

 • Stefan Mega
  Stefan 1970-ben született Szlovákiában. Korábban szlovák csapatokat edzett, többek között U20-as illetve felnőtt korosztályokban volt edző. A Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt férfi csapatának vezetőedzője lett a 2016/2017-es szezontól. Egyetlen magyar csapatként versenyeznek a Szlovák 2 Ligában, és a hazai Magyar Kupa sorozatban is részt vesznek a csapattal. Ez az első idény, amikor a Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt férfi csapatot indít a bajnokságban. A felnőtt csapaton kívül az U20-as korosztály edzéseit is segíti segédedzőként.

 • Dusan Kapusta (SK)
  1961-ben született Szlovákiában, 1988-ig volt aktív játékos. Dusan 2001-ben érkezett Magyarországra. Az U18 csapatunk vezetőedzője, korábban a magyar jégkorong válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. Magyarországon dolgozott Dunaújvárosban, a Vasasnál és a magyar felnőtt és utánpótlás válogatottaknál is. 2002-ben és 2003-ban Jan Jasko segítőjeként vett részt a divízió 1-es világbajnokságokon, 2004-ben ő vezette a nemzeti csapatot a vb-n. A szlovák extraligától a magyar és román felnőtt és utánpótlás bajnokságokig számos csapatot vezetett.

 • Ozsváth Ádám
  1990-ben született Székesfehérváron, majd később ott ismerkedett meg a jégkorongozással is.
  Játszott a SAPA AV19 és a Ferencváros OB I csapatában, jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanul. Játékosként MOL Liga mérkőzéseken is részt vett. 2012-től edzőként is tevékenykedik. A Kanadai Magyar Hokiklubnál az U16-os korosztály vezetőedzőjeként dolgozik és segíti ennek a csapatnak a fejlődését. Ezen kívül évek óta játékvezetőséggel is foglalkozik.
  ozsvath@kmh.sport.hu

 • Rusznyák Szilárd
  Szilárd az U14-es korosztály vezetőedzője, a Knights trénere. 2000-ben kezdett jégkorongozni az Újpest csapatában. 2007-ben részt vett az U20-as világbajnokságon. Egy lengyelországi lehetőséggel élve egy évet légiósként töltött egy extraligás csapatban és az 1. osztályban is pályára lépett. Egy év elteltével tért haza, majd csatlakozott a Miskolci Jegesmedvékhez. 2013-ban fejezte be a játékos pályafutását. 2008/09-ben elvégezte a TF B licences edzői képzését, eközben a Miskolc női csapatát edzette és az utánpótlás edzésein is részt vett. Később több egyesületnél dolgozott. Célja, hogy a KMH-nál évről-évre jobb eredményeket érjen el csapatával.
  rusznyak@kmh.sport.hu

 • Ancsin László
  Laca az U12-es korosztály vezetőedzője, azon belül is a Viking csapat trénere. 1970 óta igazolt játékos, 166-szoros magyar válogatott jégkorongozó.1979-től kezdve minden korosztályos válogatottban játszott egészen a junior koráig. Háromszor kapta meg világbajnokságon a magyar csapat legjobbjának járó órát és szintén háromszor választották be a VB All Star csapatába. Ezen kívül 2-szer is megkapta a Leveles György kupát. 1985-től a felnőtt Újpest és a nemzeti válogatott játékosa; hatszoros magyar bajnok és háromszoros magyar kupa győztes.
  Sport irányú tanulmányait 2000 – 2006 között a TF-en végezte, majd 2006-ban kezdett edzősködni; többek között a magyar U18 válogatottat irányította éveken keresztül.
  ancsinlaca19@gmail.com

 • Dr. Dombauer Péter
  Péter 2014 óta dolgozik egyesületünkkel. Az U10 korosztály irányítása mellett gyakorta bekapcsolódik az U16-osok munkájába is. Huszonöt éve jégkorongozik; korosztályos válogatott volt, és OB I/B bajnok a MAC színeiben.
  Péter a délelőtti iskolai jégkorongoktatás-program egyik vezetője.
  A jégkorongon kívül három sportágban is magyar válogatott volt: hegyi kerékpározásban korosztályos válogatott, többszörös korosztályos bajnok; in-line hokiban felnőtt válogatott, világbajnoki részvétellel; floorballban pedig hatszoros magyar bajnok, valamint legmagasabb osztályban vett részt felnőtt világbajnokságon.
  dombauer@kmh.sport.hu

 • Vitárius Károly
  Karcsi 7 évesen lépett először jégre, ettől kezdve rengeteg sportágat kipróbált, de a jégkorongozáshoz maradt igazán hű a mai napig. 22 éves koráig versenyszerűen sportolt, majd edzőként kezdett tevékenykedni. Különböző edzői tanfolyamokat és továbbképzéseket végzett el, majd a TF-en (mai nevén Testnevelési Egyetem) sportedzői végzettséget szerzett jégkorong sportágban. 2009 óta dolgozik egyesületünknél; Karcsi vezeti a HokiSulit és az U8 csapatot, tehát ő tanítja meg a legkisebbeknek az alapokat. Fontosnak tartja a gyermekek sportos életmódra való nevelését, melyet játékos, jó hangulatú edzéseken igyekszik megvalósítani.
  vitarius@kmh.sport.hu

 • Fodor Zoltán
  Zoli hét évesen kezdett el jégkorongozni az UTE-ben. 2011-ig többek között a Sztároknál és a MAC-nál is játszott, majd a 2011/2012-es szezonban az észak-amerikai GMHL-ben töltött egy szezont a Bobcaygeon Bucksnál. Utána Mol Ligában és osztrák U20 bajnokságban is versenyzett. 2013 óta foglalkozik edzősködéssel. Női utánpótlás és OB II csapataink, valamint az osztrák női bajnokságban induló DEBL csapatunk vezetőedzője, emellett az EWHL csapatunk másodedzője. Zoli játékosként is aktív; a Hokiklub Budapest Szlovák 2 Ligában szereplő csapatunk tagja.
  fodor@kmh.sport.hu

 • Bóta Gusztáv
  1954-ben született. 1964-ben kezdett jégkorongozni a KSI-nél. Több csapatnál is megfordult játékosként az évek folyamán, korosztályos válogatottak tagja is volt több alkalommal. 1978-tól kezdett az edzősködéssel foglalkozni. Különböző korosztályos válogatottak mellett dolgozott edzőként. Jelenleg a KMH OB III bajnok, kétszeres OB IV és kétszeres AHL bajnok, legutóbb AHL ezüstérmes csapatainak vezetőedzője. A 2016/17 szezonban az OB-III OB-IV és AHL csapatokat irányítja vezetőedzőként.

 • Dorner Benjámin
  Benji a MAC csapatánál kezdett el jégkorongozni kilenc évesen, négy év után a Budapest Starshoz igazolt, 18 évesen Újpestre került, ahol több szezonon keresztül Mol Ligában versenyzett. 2011-ben válogatott játékosként részt vett U20 divizió II/A világbajnokságon. Két éve edzősködik a KMH-nál, kétszeres OB III bajnok a KMH játékosaként. Jelenleg az U16 csapat másodedzője, és a Hokiklub Budapest felnőtt férfi Szlovák 2 Ligában induló csapatának C-je.

 • Ferik Evelin
  Evi 2003-ban kezdett el jégkorongozni, többszörös magyar válogatott játékos, egyesületünk női OB II, valamint az osztrák bajnokságban induló DEBL csapatának oszlopos tagja. Korábban az osztrák EWHL ligában is játszott, valamint válogatottként világbajnokságon is részt vett. Egyetemi tanulmányai mellett edzősködik, az U10 korosztályú csapatunknál segíti Dombauer Péter és Gömöri Csaba munkáját.

 • Galsi Péter
  Peti az U14 Warriors vezetőedzője. 1991-ben Székesfehérváron született. Itt kezdett megismerkedni a jégkorong sportágával, 1999 és 2010 között versenyszerűen jégkorongozott, Mol Ligában és Magyar Kupában is játszott. 2013-tól edzői igazolvánnyal rendelkezik, ekkor került a KMH-hoz is. Többszörös OB III magyar bajnok a KMH játékosaként. Jelenleg a KMH-n kívül a magyar válogatott U13-mas korosztályával is foglalkozik, valamint jégkorong bíróként is tevékenykedik.
  galsi@kmh.sport.hu

 • Gömöri Csaba
  1979-ben kezdett jégkorongozni az FTC-nél. Különböző korosztályokban összesen 9 bajnoki címet szerzett a klubnál. Az összes korosztályos válogatottnak a tagja volt. 2007-ben saját jégkorongcsapatot indított Budai Bocsok néven, mellyel 7 éven át indultak az MJSZ bajnokságain. Az U18-as női válogatott vezetőedzőjeként is dolgozott, irányítása alatt 2011-ben feljutottak az A csoportba. A felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként a divízió B-ig jutottak. 2014-ben fejezte be a szövetségi kapitányi munkát. Csaba a KMH U12 Viking csapat vezetőedzőjeként tevékenykedik jelenleg.
  gomori@kmh.sport.hu

 • Hajek Márk
  1992-ben született, pályafutása 2003-ban kezdődött Újpesten, ahol egészen 2014/2015-ig játszott, majd Dunaújvárosba igazolt. Az U18-as válogatott kapusaként2009-ben bronzérmet szerzett a divízió 1-es világbajnokságon. Azóta is aktív játékos, jelenleg a Kanadai Magyar Hokiklub Magyar Kupában és a Szlovák 2 Ligában induló felnőtt férfi csapatában jégkorongozik kapus poszton. Játékos pályafutása mellett edzői képesítést is szerzett és edzőként is dolgozik. Az U12 Kalóz csapat vezetőedzője. Emellett fiatal kora ellenére a legkisebbektől az U16-os korosztályig ő foglalkozik a kapusok edzéseivel is.
  hajek@kmh.sport.hu

 • Kiss Gábor
  A KMH U18-as csapatával dolgozik edzőként és csapatvezetőként.
  1980-ban született, játékos pályafutása 1991-ben kezdődött, a Ferencvárosi Torna Clubban kezdett jégkorongozni. Korosztályos és felnőtt válogatott is volt. Rengeteg mérkőzésen vett részt a MOL ligában is. 2016-ban fejezte be az aktív jégkorongot. 2011-ben szerzett edzői képesítést. A 2016-os idény kezdetétől dolgozik a Kanadai Magyar Hokiklubnál. A csapattal a hazai bajnokságon kívül osztrák ligában is versenyeznek.
  kiss@kmh.sport.hu

 • Budai Krisztián
  Tízéves korában kezdett el jégkorongozni az FTC utánpótlás csapatában. 1997-ben igazolt át az Alba Volánhoz és közel 10 éven át védte a fehérvári csapat kapuját. 1999-ben öltötte magára először a magyar válogatott mezét, azóta 110-szer kapott helyet a nemzeti válogatott keretében. Miután az Alba Volánnál lejárt a szerződése, egy szezont a szlovák Kežmarok-nál töltött. A 2009–2010-es szezonban visszatért nevelőegyesületéhez a Ferencvároshoz. 2011-től 2013-ig a Miskolci JJSE játékosa, majd pályafutása utolsó éveit a Ferencvárosnál töltötte. 2016 szeptemberében jelentette be visszavonulását, 26 évnyi profiskodás után. Azóta kapusedzőként dolgozik több egyesületnél is.

 • Sarkadi Csaba
  Csaba 1977 óta igazolt jégkorongozó, jelenleg egyesületünknél elsősorban az U20 csapat kondicionális képességeinek fejlesztéséért felel, valamint segít a sérülés utáni rehabilitációban, emellett erőnléti és száraz edzéseket is tart utánpótláskorú játékosainknak.

 • Averi Nooren
  Averi 1994-ben született Kanadában. Több ország bajnokságában is játszott. Évekig Kanadában volt aktív játékos.
  A KMH női csapatát a 2016/17-es szezontól erősíti csatár poszton. Ebben az évben az LTP tanfolyamot is elvégezte, így lehetősége nyílt, hogy az egyesület délelőtti iskolai oktatásán segítse a diákok fejlődését.

 • Dabasi Réka
  Réka 2007-ben kezdett jégkorongozni. A 2007/2008-as szezontól folyamatosan indult a korosztályos bajnokságokon. Az évek során több klubnál is játszott, míg 2014-ben a KMH tagja lett.
  Azóta fontos szerepet játszik a klub női csapatában. Az LTP tanfolyam elvégzése által a jégkorongoktatásban is részt vesz. A 2016/17-es szezonban versenybírói végzettséget is szerzett, így a mérkőzéseken ebben a pozícióban is szerepet vállalhat.
  2012 óta a magyar válogatott tagja. Több világbajnokságon részt vett már, ahol gólokkal járult hozzá a nemzeti csapat játékához.

 • Dévai Zsombor
  Zsombor 1996-ban született. 2015/16-tól tagja a KMH-nak. Ma is aktív játékos, csapatával az OBIV bajnokságban indulnak.
  Játékos pályafutása mellett elvégezte az LTP tanfolyamot, így edzőként az egyesületnél edzőként is tevékenykedik a délelőtti iskolai korcsolya- és jégkorongoktatás kapcsán.

 • Egyedi Noémi
  Noémi 1998-ban született. 2008-ban kezdett Pesterzsébeten jégkorongozni. Több egyesületnél is játszott. A KMH játékosa 2014-ban lett.
  Korosztályos bajnokságban és a női csapat tagjaként is aktívan tevékenykedik.
  A délelőtti oktatásokon edzőként vesz részt LTP végzettsége által.
  A válogatott tagjaként először Franciaországban az U18-as Divízió 1-es világbajnokságon vett részt.

 • Fekti Ádám
  Ádám 1999-ben kezdett jégkorongozni az Alba Volánnál. A korosztályos bajnokságokon kívül az UTE tagjaként évekig részt vett a MOL ligában. Néhány évig az InLine bajnokságban is versenyzett. Jelenleg a KMH felnőtt férfi csapatának játékosa, mellyel a Szlovák 2. Ligában indulnak.
  Aktív játékos pályafutása mellett edzőként dolgozik az egyesületnél a délelőtti oktatásokon.
  Korábban utánpótlás-válogatott játékos volt.

 • Fodor András
  1995-ben született, és már 2001-től kezdve folyamatosan részt vett a korosztályos bajnokságokon. 2015-ig játszott aktívan. Ezt követően elvégezte az LTP tanfolyamot.
  Edzőként a délelőtti iskolai oktatáson dolgozik, valamint az egyesület időszakos pályáján, Veresegyházán is oktatja a diákokat a téli időszakban.

 • Holzer Bernadett
  Detti 1998-ban született. 2006-ban az FTC-nél kezdett jégkorongozni. 2013-ban igazolt a KMH-hoz, ahol a korosztályos és a női csapat tagjaként is részt vesz a bajnokságokon. 2016/17-ben elvégezte az LTP tanfolyamot, így a délelőtti iskolai oktatáson ő is segíti a vezetőedzők munkáját.
  A válogatott tagjaként részt vett U18-as világbajnokságokon, illetve a felnőtt női válogatottba is bekerült.

 • Kőszegi Petra
  Petra 1996-ban született. A 2012/13-as szezontól vesz részt a női bajnokságban. A KMH csapatához 2014-ben került. Elvégezte az LTP tanfolyamot, ezáltal lehetősége van arra, hogy a Skorpió XI programon résztvevő tanulók jégkorongoktatásán részt vegyen.

 • Orosz Martin
  Martin 1997-ben született. 2003-ban az FTC-nél kezdett versenyezni, majd évekig az Ürömi SE és a Pesterzsébeti HC játékosa volt.
  2014-ben igazolt a KMH-hoz, azóta az egyesület U20-as csapatának tagja.
  Aktív játékosként és edzőként is tevékenykedik. Az iskolai oktatás résztvevőinek tanításában vesz részt.

 • Somogyi Vivien
  Vivi a magyar nemzeti válogatott támadója, korábban a MAC és a Marilyn HC játékosa volt, 2014 óta egyesületünk tagja. Korábban A csoportos U18-as világbajnokságon is részt vett, majd 2013-ban Aucklandben a felnőtt világbajnokságon az olaszokkal játszott mindent eldöntő mérkőzésen az első góljával nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a divízió 1-be feljutott a csapat. Vivi ebben a szezonban EWHL és OB I csapatunkat erősíti játékosként, edzőként pedig Vitárius Károly munkáját segíti a HokiSuli és U8 korosztályoknál, valamint az közelmúltban debütált U8-U10 korú KMH Girls csapatának felkészülését irányítja Ungár Rebekával együtt.

 • Szelényi Lilien
  Lili 1997-ben született. 2010-től folyamatosan részt vesz a korosztályos bajnokságokon. 2015-től erősíti a KMH női csapatát támadóként.
  A délelőtti jégkorongoktatáson ő is részt vesz.
  Válogatottként részt vett U18-as világbajnokságon, illetve már a felnőtt válogatottban is szerephez jutott.

 • Ungár Rebeka
  Rebi 2003-ban kezdett a Fradiban jégkorongozni, majd több különböző hazai csapatban is játszott, 2013 óta a KMH játékosa. Válogatottként 2012-ben egy Kazahsztán elleni gólpasszal segítette az U18-as válogatottat a selejtezőben, majd jégre lépett az U18-as válogatott A csoportba jutásakor Norvégiában és rá egy évre az elitben is, Finnországban. 2013-ban a felnőtt vb-n Ausztrália ellen gólpasszt adott, akkor meg is választották a mérkőzés legjobbjának a később divízió 1-be feljutott csapatban. Rebi az U8-U10 korú játékosainkkal foglalkozik, azon belül is elsősorban a csupa lányból álló KMH Girls-t irányítja Somogyi Vivivel közösen.

 • Cziller Andrea
  Az AHL, OBIII, OBIV csapatok csapatvezetőjeként dolgozik.

 • Katrics Petra
  A KMH felnőtt férfi csapatának a csapatvezetője.

 • Márton Laura
  A KMH minden női csapatának a csapatvezetője egészen az alsóbb korosztályoktól a felnőtt csapatig.

 • Sándorfi Réka
  A KMH utánpótlás csapatainak csapatvezetője az U8-U16 korosztályoknál.

 • Siklósi András
  Siki 2011/2012-es idényben elvégezte az LTP tanfolyamot, majd 2016-ban sportedzői végzettséget szerzett. Jelenleg csapatvezetőként dolgozik a Kanadai Magyar Hokiklub U20-as korosztálya mellett. A csapat a korosztályos hazai bajnokságon kívül az osztrák ligában is szerepel a 2016/2017-es szezontól kezdve. A csapatvezetői feladatainak ellátása mellett a klub edzéseinek és mérkőzéseinek az egyeztetésével és kiírásával is foglalkozik. Ő koordinálja a Kanadai Magyar Hokiklub heti jégbeosztását

 • Klisóczki Alexandra
  A KMH irodájában dolgozik, ahol segíti a klub működését.

Navigáció