Edzők és munkatársak


 • Sille Tamás
  Tamás egyesületünk szakmai igazgatója és vezetőedzője. Szlovákiában született, ott kezdett jégkorongozni. 1990-ben mutatkozott be a Slovan Bratislava csapatában, játszott a Skalica-ban, a HC Csíkszeredában, a Budapest Starsban és 2000-től visszavonulásáig Székesfehérváron.
  2003-tól 105 alkalommal volt magyar válogatott, tagja volt az első A csoportos részvételt kivívó legendás szapporói csapatnak is. 2013-ban vonult vissza az aktív játéktól, azóta edzőként többek között a magyar felnőtt és utánpótlás válogatottak mellett dolgozik folyamatosan.
  sille@kmh.sport.hu

 • Mika Väärälä (FIN)
  Mika 2016 tavaszán kezdett foglalkozni első osztályú női csapatunkkal. 1988-ban született Finnországban, a Kisakallio Sports Institute-on szerezte meg edzői képesítését a legmagasabb szinten. 15 évet játszott Finnországban, majd a Finn Jégkorongszövetség skill edzője lett. Vezetőedzőként dolgozott az első ligás finn JYP- Jyväskylä csapatánál és az IIHF High Performance Camps-ben.
  2013-tól az osztrák U18 női válogatott vezetőedzője és a felnőttek másodedzője volt. 2015/16-ban a Sabres Wien női csapatának vezetőedzőjeként az EWHL és az EWHL SuperCup Bajnoka lett.

 • Stefan Mega
  Stefan 1970-ben született Szlovákiában. Korábban szlovák csapatokat edzett, többek között U20-as illetve felnőtt korosztályokban volt edző. A Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt férfi csapatának vezetőedzője lett a 2016/2017-es szezontól. Egyetlen magyar csapatként versenyeznek a Szlovák 2 Ligában, és a hazai Magyar Kupa sorozatban is részt vesznek a csapattal. Ez az első idény, amikor a Kanadai Magyar Hokiklub felnőtt férfi csapatot indít a bajnokságban. A felnőtt csapaton kívül az U20-as korosztály edzéseit is segíti segédedzőként.

 • Märt Eerme
  Märt Észtországból, Tallinból származik. 1987-ben született. Az egyesülethez 2017 augusztusában érkezett. Az U18-as csapat vezetőedzői pozícióját tölti be. A csapattal az osztrák EBJL-ben és a magyar bajnokságban indulnak.
  Játékosként Észtországban versenyzett különböző csapatoknál. Az U18-as és U20-as korosztályokban válogatottként is a pályára lépett világbajnokságok alkalmával. 2009-ben fejezte be aktív játékos pályafutását.
  2012 óta foglalkozik edzősködéssel. Főként U18-as és U20-as csapatokkal dolgozott, és dolgozik jelenleg is együtt. Észtországban az U18-as válogatott segédedzőjeként tevékenykedik.

 • Rusznyák Szilárd
  Szilárd az U14-es korosztály vezetőedzője, a Knights trénere. 2000-ben kezdett jégkorongozni az Újpest csapatában. 2007-ben részt vett az U20-as világbajnokságon. Egy lengyelországi lehetőséggel élve egy évet légiósként töltött egy extraligás csapatban és az 1. osztályban is pályára lépett. Egy év elteltével tért haza, majd csatlakozott a Miskolci Jegesmedvékhez. 2013-ban fejezte be a játékos pályafutását. 2008/09-ben elvégezte a TF B licences edzői képzését, eközben a Miskolc női csapatát edzette és az utánpótlás edzésein is részt vett. Később több egyesületnél dolgozott. Célja, hogy a KMH-nál évről-évre jobb eredményeket érjen el csapatával.
  rusznyak@kmh.sport.hu

 • Ancsin László
  Laca az U12-es korosztály vezetőedzője, azon belül is a Viking csapat trénere. 1970 óta igazolt játékos, 166-szoros magyar válogatott jégkorongozó.1979-től kezdve minden korosztályos válogatottban játszott egészen a junior koráig. Háromszor kapta meg világbajnokságon a magyar csapat legjobbjának járó órát és szintén háromszor választották be a VB All Star csapatába. Ezen kívül 2-szer is megkapta a Leveles György kupát. 1985-től a felnőtt Újpest és a nemzeti válogatott játékosa; hatszoros magyar bajnok és háromszoros magyar kupa győztes.
  Sport irányú tanulmányait 2000 – 2006 között a TF-en végezte, majd 2006-ban kezdett edzősködni; többek között a magyar U18 válogatottat irányította éveken keresztül.
  ancsinlaca19@gmail.com

 • Dr. Dombauer Péter
  Péter 2014 óta dolgozik egyesületünkkel. Az U10 korosztály irányítása mellett gyakorta bekapcsolódik az U16-osok munkájába is. Huszonöt éve jégkorongozik; korosztályos válogatott volt, és OB I/B bajnok a MAC színeiben.
  Péter a délelőtti iskolai jégkorongoktatás-program egyik vezetője.
  A jégkorongon kívül három sportágban is magyar válogatott volt: hegyi kerékpározásban korosztályos válogatott, többszörös korosztályos bajnok; in-line hokiban felnőtt válogatott, világbajnoki részvétellel; floorballban pedig hatszoros magyar bajnok, valamint legmagasabb osztályban vett részt felnőtt világbajnokságon.
  dombauer@kmh.sport.hu

 • Vitárius Károly
  Karcsi 7 évesen lépett először jégre, ettől kezdve rengeteg sportágat kipróbált, de a jégkorongozáshoz maradt igazán hű a mai napig. 22 éves koráig versenyszerűen sportolt, majd edzőként kezdett tevékenykedni. Különböző edzői tanfolyamokat és továbbképzéseket végzett el, majd a TF-en (mai nevén Testnevelési Egyetem) sportedzői végzettséget szerzett jégkorong sportágban. 2009 óta dolgozik egyesületünknél; Karcsi vezeti a HokiSulit és az U8 csapatot, tehát ő tanítja meg a legkisebbeknek az alapokat. Fontosnak tartja a gyermekek sportos életmódra való nevelését, melyet játékos, jó hangulatú edzéseken igyekszik megvalósítani.
  vitarius@kmh.sport.hu

 • Fodor Zoltán
  Zoli hét évesen kezdett el jégkorongozni az UTE-ben. 2011-ig többek között a Sztároknál és a MAC-nál is játszott, majd a 2011/2012-es szezonban az észak-amerikai GMHL-ben töltött egy szezont a Bobcaygeon Bucksnál. Utána Mol Ligában és osztrák U20 bajnokságban is versenyzett. 2013 óta foglalkozik edzősködéssel. Női utánpótlás és OB II csapataink, valamint az osztrák női bajnokságban induló DEBL csapatunk vezetőedzője, emellett az EWHL csapatunk másodedzője. Zoli játékosként is aktív; a Hokiklub Budapest Szlovák 2 Ligában szereplő csapatunk tagja.
  fodor@kmh.sport.hu

 • Bóta Gusztáv
  1954-ben született. 1964-ben kezdett jégkorongozni a KSI-nél. Több csapatnál is megfordult játékosként az évek folyamán, korosztályos válogatottak tagja is volt több alkalommal. 1978-tól kezdett az edzősködéssel foglalkozni. Különböző korosztályos válogatottak mellett dolgozott edzőként. Jelenleg a KMH OB III bajnok, kétszeres OB IV és kétszeres AHL bajnok, legutóbb AHL ezüstérmes csapatainak vezetőedzője. A 2016/17 szezonban az OB-III OB-IV és AHL csapatokat irányítja vezetőedzőként.

 • Dorner Benjámin
  Benji a MAC csapatánál kezdett el jégkorongozni kilenc évesen, négy év után a Budapest Starshoz igazolt, 18 évesen Újpestre került, ahol több szezonon keresztül Mol Ligában versenyzett. 2011-ben válogatott játékosként részt vett U20 divizió II/A világbajnokságon. Három éve edzősködik a KMH-nál, kétszeres OB III bajnok a KMH játékosaként. Jelenleg az U10-es csapattal dolgozik, és a Hokiklub Budapest felnőtt férfi Szlovák 2 Ligában induló csapatának C-je.

 • Petres Magor Tivadar
  Tivadar 1985-ben született Csíkszeredán. A román U18-as válogatott tagja volt több éven keresztül. Játékos pályafutása során több klubnál is megfordult Magyarországon, többek között az FTC-nél, illetve Miskolcon. 2013-17. között az ASC Corona Brasov csapatának a tagjaként jégkorongozott az Erste Ligában.
  2017 augusztusában érkezett a KMH-hoz. Az U14-es csapatunkkal dolgozik a 2017/18-as szezontól kezdve.

 • Gömöri Csaba
  1979-ben kezdett jégkorongozni az FTC-nél. Különböző korosztályokban összesen 9 bajnoki címet szerzett a klubnál. Az összes korosztályos válogatottnak a tagja volt. 2007-ben saját jégkorongcsapatot indított Budai Bocsok néven, mellyel 7 éven át indultak az MJSZ bajnokságain. Az U18-as női válogatott vezetőedzőjeként is dolgozott, irányítása alatt 2011-ben feljutottak az A csoportba. A felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként a divízió B-ig jutottak. 2014-ben fejezte be a szövetségi kapitányi munkát. Csaba a KMH U12 Viking csapat vezetőedzőjeként tevékenykedik jelenleg.
  gomori@kmh.sport.hu

 • Hajek Márk
  1992-ben született, pályafutása 2003-ban kezdődött Újpesten, ahol egészen 2014/2015-ig játszott, majd Dunaújvárosba igazolt. Az U18-as válogatott kapusaként2009-ben bronzérmet szerzett a divízió 1-es világbajnokságon. Azóta is aktív játékos, jelenleg a Kanadai Magyar Hokiklub Magyar Kupában és a Szlovák 2 Ligában induló felnőtt férfi csapatában jégkorongozik kapus poszton. Játékos pályafutása mellett edzői képesítést is szerzett és edzőként is dolgozik. Fiatal kora ellenére a legkisebbektől az U16-os korosztályig ő foglalkozik a kapusok edzéseivel.
  hajek@kmh.sport.hu

 • Kiss Gábor
  A KMH U16-os csapatával dolgozik vezetőedzőként.
  1980-ban született, játékos pályafutása 1991-ben kezdődött, a Ferencvárosi Torna Clubban kezdett jégkorongozni. Korosztályos és felnőtt válogatott is volt. Rengeteg mérkőzésen vett részt a MOL ligában is. 2016-ban fejezte be az aktív jégkorongot. 2011-ben szerzett edzői képesítést. A 2016-os idény kezdetétől dolgozik a Kanadai Magyar Hokiklubnál. Korábban az U18-as csapat csapatvezetője és segédedzője volt.
  kiss@kmh.sport.hu

 • Gröschl Tamás
  Tamás 1980-ban született. Játékos pályafutása az UTE csapatánál kezdődött. Az aktív jégkorongozástól csak 2017. nyarán vonult vissza. Igazán sikeres játékos volt, hiszen 9 felnőtt divízió 1-es világbajnokságon, összesen 137-szer lépett a pályára magyar válogatottként, ahol több alkalommal is érmet sikerült szerezniük.
  Klubokat tekintve jó pár évet eltöltött Székesfehérváron, valamint a Budapest Starsnál is. 2000-ben egy évig a tengerentúlon játszott.
  2017 augusztusában kezdett edzői tevékenységet végezni. Ekkor érkezett a KMH U18-as csapatához, ahol segédedzőként, valamint csapatvezetőként fog tevékenykedni.

 • Averi Nooren
  Averi 1994-ben született Kanadában. Több ország bajnokságában is játszott. Évekig Kanadában volt aktív játékos.
  A KMH női csapatát a 2016/17-es szezontól erősíti csatár poszton. Ebben az évben az LTP tanfolyamot is elvégezte, így lehetősége nyílt, hogy az egyesület délelőtti iskolai oktatásán segítse a diákok fejlődését.

 • Dabasi Réka
  Réka 2007-ben kezdett jégkorongozni. A 2007/2008-as szezontól folyamatosan indult a korosztályos bajnokságokon. Az évek során több klubnál is játszott, míg 2014-ben a KMH tagja lett.
  Azóta fontos szerepet játszik a klub női csapatában. Az LTP tanfolyam elvégzése által a jégkorongoktatásban is részt vesz. A 2016/17-es szezonban versenybírói végzettséget is szerzett, így a mérkőzéseken ebben a pozícióban is szerepet vállalhat.
  2012 óta a magyar válogatott tagja. Több világbajnokságon részt vett már, ahol gólokkal járult hozzá a nemzeti csapat játékához.

 • Dévai Zsombor
  Zsombor 1996-ban született. 2015/16-tól tagja a KMH-nak. Ma is aktív játékos, csapatával az OBIV bajnokságban indulnak.
  Játékos pályafutása mellett elvégezte az LTP tanfolyamot, így edzőként az egyesületnél edzőként is tevékenykedik a délelőtti iskolai korcsolya- és jégkorongoktatás kapcsán.

 • Egyedi Noémi
  Noémi 1998-ban született. 2008-ban kezdett Pesterzsébeten jégkorongozni. Több egyesületnél is játszott. A KMH játékosa 2014-ban lett.
  Korosztályos bajnokságban és a női csapat tagjaként is aktívan tevékenykedik.
  A délelőtti oktatásokon edzőként vesz részt LTP végzettsége által.
  A válogatott tagjaként először Franciaországban az U18-as Divízió 1-es világbajnokságon vett részt.

 • Holzer Bernadett
  Detti 1998-ban született. 2006-ban az FTC-nél kezdett jégkorongozni. 2013-ban igazolt a KMH-hoz, ahol a korosztályos és a női csapat tagjaként is részt vesz a bajnokságokon. 2016/17-ben elvégezte az LTP tanfolyamot, így a délelőtti iskolai oktatáson ő is segíti a vezetőedzők munkáját.
  A válogatott tagjaként részt vett U18-as világbajnokságokon, illetve a felnőtt női válogatottba is bekerült.

 • Orosz Martin
  Martin 1997-ben született. 2003-ban az FTC-nél kezdett versenyezni, majd évekig az Ürömi SE és a Pesterzsébeti HC játékosa volt.
  2014-ben igazolt a KMH-hoz, azóta az egyesület U20-as csapatának tagja.
  Aktív játékosként és edzőként is tevékenykedik. Az iskolai oktatás résztvevőinek tanításában vesz részt.

 • Somogyi Vivien
  Vivi a magyar nemzeti válogatott támadója, korábban a MAC és a Marilyn HC játékosa volt, 2014 óta egyesületünk tagja. Korábban A csoportos U18-as világbajnokságon is részt vett, majd 2013-ban Aucklandben a felnőtt világbajnokságon az olaszokkal játszott mindent eldöntő mérkőzésen az első góljával nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy a divízió 1-be feljutott a csapat. Vivi ebben a szezonban EWHL és OB I csapatunkat erősíti játékosként, edzőként pedig Vitárius Károly munkáját segíti a HokiSuli és U8 korosztályoknál, valamint az közelmúltban debütált U8-U10 korú KMH Girls csapatának felkészülését irányítja Ungár Rebekával együtt.

 • Szelényi Lilien
  Lili 1997-ben született. 2010-től folyamatosan részt vesz a korosztályos bajnokságokon. 2015-től erősíti a KMH női csapatát támadóként.
  A délelőtti jégkorongoktatáson ő is részt vesz.
  Válogatottként részt vett U18-as világbajnokságon, illetve már a felnőtt válogatottban is szerephez jutott.

 • Ungár Rebeka
  Rebi 2003-ban kezdett a Fradiban jégkorongozni, majd több különböző hazai csapatban is játszott, 2013 óta a KMH játékosa. Válogatottként 2012-ben egy Kazahsztán elleni gólpasszal segítette az U18-as válogatottat a selejtezőben, majd jégre lépett az U18-as válogatott A csoportba jutásakor Norvégiában és rá egy évre az elitben is, Finnországban. 2013-ban a felnőtt vb-n Ausztrália ellen gólpasszt adott, akkor meg is választották a mérkőzés legjobbjának a később divízió 1-be feljutott csapatban. Rebi az U8-U10 korú játékosainkkal foglalkozik, azon belül is elsősorban a csupa lányból álló KMH Girls-t irányítja Somogyi Vivivel közösen.

 • Cziller Andrea
  Az AHL, OBIII, OBIV csapatok csapatvezetőjeként dolgozik.

 • Katrics Petra
  A KMH felnőtt férfi csapatának a csapatvezetője.

 • Márton Laura
  A KMH minden női csapatának a csapatvezetője egészen az alsóbb korosztályoktól a felnőtt csapatig.

 • Sándorfi Réka
  A KMH utánpótlás csapatainak csapatvezetője az U8-U16 korosztályoknál.

 • Siklósi András
  Siki 2011/2012-es idényben elvégezte az LTP tanfolyamot, majd 2016-ban sportedzői végzettséget szerzett. Jelenleg csapatvezetőként dolgozik a Kanadai Magyar Hokiklub U20-as korosztálya mellett. A csapat a korosztályos hazai bajnokságon kívül az osztrák ligában is szerepel a 2016/2017-es szezontól kezdve. A csapatvezetői feladatainak ellátása mellett a klub edzéseinek és mérkőzéseinek az egyeztetésével és kiírásával is foglalkozik. Ő koordinálja a Kanadai Magyar Hokiklub heti jégbeosztását

 • Klisóczki Alexandra
  A KMH irodájában dolgozik, ahol segíti a klub működését.

 • Albert Anna
  Anna a 2017/18-as szezon elején érkezett az egyesülethez, ahol masszőrként segíti a játékosok felkészülését, regenerációját.

Navigáció